FANDOM


Zamykanie konta to proces polegający na zdezaktywowaniu Twojego konta i wyłączeniu go z użytku. Pracownicy Fandomu nie mogą całkowicie usunąć żadnego konta ze względu na zasady działania wiki.

Alternatywy względem wyłączenia konta z użytku

Jeśli czujesz, że chcesz opuścić Fandom, możesz po prostu przestać z niego korzystać. Aby inni się nie urazili twoją nieobecnością, powinieneś zostawić wiadomość na swoim profilu. Nadal jednak będziesz otrzymywać maile z powiadomieniami. Aby się tego pozbyć, usuń lub zmień swój adres e-mail w preferencjach.

Jeśli chcesz być pewny, że Twoje konto nie będzie wykorzystywane, zmień swoje hasło tak, abyś go nie zapamiętał. Warto także zmienić adres e-mail, na taki, którego nie będziesz mógł sobie przypomnieć. Wszystko to możesz zrobić w preferencjach. Da to ten sam efekt co zamknięcie konta, lecz zmiany dokonane w przeszłości nadal będą wyświetlane pod Twoją nazwą.

Pracownicy Fandomu mogą także zmienić nazwę twojego konta.

Zamknięcie konta i skutki tego procesu

Jeśli jednak bardzo chcesz zamknąć konto, wyślij prośbę o dezaktywację. Po wysłaniu prośby pracownik Fandomu może wyłączyć Twoje konto.

Jeśli dokonasz zamknięcia konta, to:

  • Adres e-mail w twoich preferencjach będzie pusty;
  • Twoje hasło zmieni się w ciąg losowo generowanych znaków;
  • Prawdziwe imię i nazwisko w Twoich preferencjach zmieni się na „Konto wyłączone”;
  • W Twoim wkładzie będzie zaznaczone, że konto zostało globalnie wyłączone przez Fandom.

Co się NIE stanie:

  • Twój nick nie zostanie usunięty z historii edycji i rejestrów;
  • Utworzone przez ciebie strony nie zostaną usunięte;
  • Twoje edycje pozostaną;
  • Twój nick nie będzie mógł zostać ponownie zarejestrowany w przyszłości.

Jak wysłać prośbę?

Zamykanie konta

Formularz zamykania konta

Jeśli chcesz zamknąć konto, wejdź na stronę Specjalna:Kontakt (lub kliknij na link „Kontakt” u dołu każdej strony), lub odpowiednią stronę specjalną..

  • Wybierz opcję Wyłącz moje konto w podmenu Ustawienia konta
  • Przeczytaj informację u góry na stronie przekierowującej, aby dowiedzieć się, co się stanie.
  • Jeśli to potrzebne, przeczytaj jeszcze raz stronę, na której teraz się znajdujesz.
  • Naciśnij Wyłącz moje konto.
  • Zostaniesz wylogowany. Od tego momentu masz 30 dni na reaktywację swojego konta postępując zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami. Po 30 dniach możliwość reaktywowania konta zniknie.
    • W tym momencie zmiana jest permanentna. Żadna kopia zapasowa danych z Twojego konta nie jest przechowywana.

Jak anulować proces zamykania konta?

  • W ciągu 30 dni zaloguj się na Twoje konto za pomocą używając jego nazwy użytkownika i hasła.
  • Zostaniesz przekierowany na stronę reaktywacji konta.
  • Kliknij przycisk Reaktywuj moje konto.
    • Otrzymasz wiadomość w celu potwierdzenia tej zmiany na przypisany do Twojego konta adres e-mail.
    • Kliknij link otrzymany we wiadomości by odtworzyć konto.
Treści społeczności są dostępne na podstawie licencji CC-BY-SA , o ile nie zaznaczono inaczej.

Fandom may earn an affiliate commission on sales made from links on this page.

Stream the best stories.

Fandom may earn an affiliate commission on sales made from links on this page.

Get Disney+